اگرچه نیاز به تأسیسات بهداشتی در کشور ما به سرعت احساس می شود ، پروژه های ساختمانی در بیمارستان های سراسر ایران با مشکلات بسیاری روبرو شده اند و نیمه های نیمه دوم باقی مانده اند. این وضعیت نه تنها به کیفیت زندگی مردم آسیب می رساند بلکه به شهرت سیستم بهداشتی کشور نیز آسیب می رساند.
گزارش های پژوهشی وجود دارد مبنی بر اینکه ده ها بیمارستان عمومی در سراسر کشور با مشکلاتی از قبیل کمبود بودجه ، تغییر در پروژه های مقدماتی و موضوعات اجرایی و تأخیر در تکمیل آنها روبرو هستند. از 300 بیمارستان بیمارستان ایران تا 700 بیمارستان تختخواب در کازون و بسیاری از بیمارستان های دیگر در استان های مختلف کشور ، همه با این مسئله روبرو هستند.
دلایل اصلی این وضعیت قابل درک
بیمارستان که می خواست نمادی از پیشرفت در بخش بهداشت باشد ، اکنون به نمادی از غفلت و بی کفایتی تبدیل شده است. از 205 بیمارستان BAM BAM تا 320 بیمارستان بستر شهید ری و بسیاری دیگر از بیمارستان های استان های مختلف کشور ، همه با این مسئله روبرو هستند. به عنوان مثال ، بیمارستان 600 تختخواب آیت الله تاهیری در گلستان ، که بیش از 5 سال ساخته شده است ، فقط بهبود یافته است. یا بیمارستان مالک شهی علم ، که از ابتدای ساخت هنوز کار نکرده است.
در چندین گزارش خبری در مورد وضعیت این بیمارستان ها ، دلایل اصلی این وضعیت تعارف عدم وجود بودجه ، تغییرات مکرر در پروژه های اولیه ، مشکلات در پیمانکاری ، تأخیر در عرضه محتوا و مسائل حقوقی است. همچنین ، تحریم های بین المللی در برخی موارد بر تأمین کالا و تجهیزات ساختمانی تأثیر می گذارد و اجرای پروژه ها را کاهش می دهد.
نتایج این وضعیت برای افراد و سیستم های بهداشتی
علاوه بر هدر رفتن بودجه در مقیاس بزرگ ، بسیاری از نتایج اجتماعی و اقتصادی تأخیرهای زیادی را در تکمیل پروژه های ساخت و ساز بیمارستان در سراسر کشور به همراه داشته است. یکی از مهمترین نتایج این وضعیت عدم کیفیت مراقبت های بهداشتی است. بیماران باید به بیمارستان های قدیمی و گوسفند مراجعه کنند ، که اغلب با امکانات و کمبود کادر پزشکی روبرو هستند که مستقیماً بر سلامتی آنها تأثیر می گذارد. از طرف دیگر ، طولانی شدن مدت زمان بیمارستان ها باعث افزایش هزینه های ساخت و ساز و تجهیزات آنها می شود که در نهایت هزینه های پزشکی را برای بیماران افزایش می دهد. به ویژه برای گروه های کم درآمد که قادر به پرداخت هزینه های درمانی بیشتر نیستند ، دشوار است.
علاوه بر این مسائل ، تأخیر در تکمیل پروژه های بیمارستان منجر به نارضایتی عمومی و افزایش شکاف بین مردم و دولت خواهد شد. مردم حق دارند از دولت انتظار داشته باشند كه مسئولیت های خود را برای ارائه زیرساخت های بهداشتی و حل مشکلات فعلی به زودی انجام دهد. از طرف دیگر ، فقدان بیمارستانهای جدید و مجهز ، ظرفیت تولید در بخش بهداشت را کاهش داده و هزینه های غیرمستقیم را افزایش می دهد. همچنین به اقتصاد کشور آسیب می رساند و می تواند بهره وری را در سایر بخش ها کاهش دهد. بنابراین ، تکمیل پروژه های نیمه بیمارستان نه تنها مورد نیاز بلکه نیازهای اقتصادی و اجتماعی است.
Mojtaba Yusufi ، نماینده Ahwaz و عضو مجلس نمایندگان
“عدالت باید در توزیع اعتبار بهداشتی برای چالش های سیستم بهداشتی کشور حضور داشته باشد.” – ، در برخی از استان ها در برخی از استان ها سه پرستار وجود دارد ، اما در برخی از استان های دیگر مانند خوزستان ، علم ، کرمانشاه ، این شاخص 1.5 است. از طرف دیگر ، تمام معیشت های درمانی نیز باید در نظر گرفته شود. ما در پارلمان تأیید کرده ایم که ساکنان حداقل حقوق دریافت می کنند و حقوق پرستاران لازم است.
این نماینده مجلس افزود: “بخش خصوصی می تواند در بخش خصوصی ، به ویژه در بخش پروژه های نیمه بهداشتی ، به ویژه در مراکز بهداشتی ، در بخش خصوصی اعمال شود.” البته اگر هیچ تضاد منافع وجود نداشته باشد. “گاهی اوقات می بینیم که برخی از مقامات وی در همان زمینه درگیر هستند.”
یوسیفی همچنین نقش بخش خصوصی را در مورد تکمیل این پروژه ها ذکر کرد و گفت: “تکمیل پروژه ها از طریق یک بخش خصوصی بزرگ و خرید خدمات پس از تکمیل پروژه ها. کیفیت بالا برای ارائه مراقبت های بهداشتی ، ما باید به ساخت کمک کنیم حداقل یک بیمارستان کامل با کالا در هر استان.
لیست
این نظرسنجی نشان می دهد که ده ها بیمارستان عمومی در سراسر کشور با مشکلاتی مانند کمبود و تکمیل بودجه روبرو هستند. برخی از این بیمارستان ها شامل می شوند:
بیمارستان روانپزشکی 300 تختخواب ایران: این پروژه به دلیل کمبود بودجه متوقف شده است.
بیمارستان بستر Kazon 700: این پروژه به دلیل مشکلات بودجه نیز به تأخیر افتاده است.
بیمارستان عمومی و بیمارستان سوختگی در بزرگراه همات: این پروژه به دلیل تغییرات و مشکلات بودجه پروژه را به تأخیر انداخت.
بیمارستان 600 تختخواب آیت الله تاهیری در گلستان: این پروژه بیش از 12 سال به آرامی در حال رشد است.
بیمارستان Country Shahi Alam: این پروژه نیز به دلیل کمبود بودجه به تأخیر افتاده است.
بیمارستان سید الشوهادا در CARJ: این پروژه به دلیل مشکلات در بودجه و تغییر در پروژه مقدماتی به تأخیر افتاده است.
بیمارستان شهر کمال: تنها 18 ٪ از این پروژه پیشرفت جسمی داشته و به دلیل حمایت مالی و مشکلات اجرایی هنوز عملی نشده است.
این پروژه به دلیل بیمارستان 320 تختخواب هنوز کاملاً کامل نشده است: کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی.
بیمارستان KHUMABAD NIAISH: این پروژه به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی به تأخیر افتاده است.
بیمارستان مادر و کودک بوشر: به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی ، این پروژه به طور کامل کار نکرده است.
بیمارستان سوم نیشابور: بیمارستان به دلیل عدم پشتیبانی مالی برای تکمیل کالاها و نیروی انسانی هنوز کاملاً کار نکرده است.
بیمارستان Runsor: ساخت این بیمارستان از 6 سالگی آغاز شده است و به دلیل حمایت مالی و مشکلات اجرایی هنوز عملی نشده است.
این بیمارستان پس از آتش سوزی گسترده در سال 2 با چالش های مختلفی از جمله حمایت مالی مناسب روبرو شده است: بیمارستان با چالش های مختلفی روبرو شده است.
مقاومت در برابر بیمارستانهای بورجانارد و پورنا سومالیکان: این پروژه ها به دلیل کمبود بودجه و مشکلات اجرایی نیز به تأخیر افتاده اند.
بیمارستان شهید مفتی وارمن: به دلیل کمبود بودجه و برخی از مسائل اجرایی ، این پروژه هنوز عملی نشده است.
بیمارستان Badra Alam 32 بیمارستان: ساخت بیمارستان از 6 سالگی آغاز شده است ، اما به دلیل عدم حمایت مالی ، روند ساخت و ساز مختل شده است.
615 بیمارستان تختخواب تختخواب در خرام آباد: این پروژه به دلیل برنامه ریزی مقدماتی به دلیل کمبود اعتبار مالی اجرا نشده است.
ساخت دو پروژه بیمارستان در دینا یاسوج: به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی ، این پروژه ها هنوز به طور کامل تکمیل نشده اند.
این پروژه به دلیل 226 بیمارستان در بستر: کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی این پروژه را به تأخیر انداخت.
205 بیمارستان بامبد: ساخت بیمارستان در سال 1990 آغاز شد و به دلیل مشکلات پشتیبانی مالی ، فقط 30 ٪ بهبود یافته است.
این پروژه به دلیل 524 بیمارستان نجفزادیا هنوز به طور کامل به پایان نرسیده است: کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی.
بیمارستان Baqitullah در کاشان: به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی ، این پروژه هنوز اجرا نشده است.
بیمارستان Islamisher 400 تختخواب: به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی ، این پروژه به طور کامل تکمیل نشده است.
بیمارستان بهمن و شهید راجی کازون: بیمارستان به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی کند بوده است.
بیمارستان امام ساجاد (AS) بیمارستان آنبرباد کرمان: این پروژه به دلیل کمبود بودجه و برخی از مسائل اجرایی به تأخیر افتاده است.
بیمارستان تختخواب 32 Talaghan: به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی ، این پروژه هنوز مورد سوء استفاده قرار نگرفته است.
بیمارستان 150 رختخواب هیمن :: به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی ، این پروژه به تأخیر افتاده است.
بیمارستان کازون شهید روسیه: این پروژه به دلیل کمبود بودجه و برخی از مشکلات اجرایی به تأخیر افتاده است.